Ruukkuostoksille

Eilen se saapui, se ensimmäinen kevätpäivä jolloin ilmassa on "se jokin" kevään tuoksu (tätä ei muuten monet sano tunnistavansa, olen tehnyt empiiristä kyselyä!), ja tuulessa lempeä vire ilman sitä talvista kylmää kärkeä.

Mökiltä lähes kaikki lumet ovat jo sulaneet, ja loputkin saa kyytiä kun loppuviikoksi on luvattu 10 - 14C lämpötiloja. Jännittää ihan mitä kaikkea siellä on jo kasvamassa kun loppuviikolla ajan pihaan. Naapuri sanoi että alueella kasvaa paljon scilloja - hups, ja istutin niitä innoissani viime syksynä  vielä lisääkin. Kaiken kaikkiaan loppusyksyn istutustalkoissa pihaan istutettiin n. 200 kukkasipulia - scilloja, tulppaaneja, narsisseja ymym, en edes muista mitä kaikkea. Onkin jännittävää nähdä mitä kaikkea pihasta nousee!

Ennen mökille menoa pitäisi napata mukaan muutama ruukku pihaa kaunistamaan. Rakastan saviruukkujen ulkonäköä, mutta tajusin ettei ne ole ehkä kaikkein fiksuinta mökkiympäristössä missä kesän aikana saattaa tulla muutamien päivien taukoa huollossa ja kastelussa - jollei luonto siis pidä huolta. Tomaateille harkinnassa on oma kastelujärjestelmänsä ja ne tulee olemaan saaveissa. Ruukkuihin tulee lähinnä kesäkukkia ja yrttejä.

Elhon tarjontaa (www.elho.com)


En ole aiemmin syventynyt sen kummemmin ruukkutarjontaan, mutta näin noviisina olen ollut yllättynyt miten vähän markkinoilla tuntuu olevan kivan näköisiä ruukkuja. Lähinnä Elho on muotokieleltään ja valikoiman laajuudeltaan sellainen, joka miellyttää omaa silmääni. Ruukut on kevyitä liikutella ja malleja on monenlaisia eri tarpeisiin. Lisäksi tietysti yrityksen toimintaa ohjaavat arvot tuntuvat hyvältä näin kuluttajana. Nyt pitäisi vielä etsiä mökkimatkan varrelta jälleenmyyjä josta noita napata matkaan!

Jotain tällaista vaikkapa oreganolle (www.elho.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti