Ensimmäinen sesonki puutarhassa ja oivalluksia

Niin se kesä on ennättänyt puoliväliin, ja täytyy kyllä sanoa että eipä olisi voinut upeampi kesä sattua näin ensimmäistä mökkikesää viettäville. Olen viettänyt mökillä valtaosan ajasta, nauttinut kaikin aistein ja ihmetellyt luonnon kauneutta. Kylvin keväällä pioniunikkoa, ruiskaunokkia, silkkiunikkoa ja krassia. Krassit ja ruiskaunokit ovat kasvaneet hienoiksi puskiksi ja viimeisen parin viikon aikana myös unikkoja on alkanut varovasti putkahdella sieltä täältä - en edes muista minne kaikkialle siemeniä kevään huumassa heittelin! Joka ikinen nuppu on joka tapauksessa ilostuttanut kovasti.

Ensimmäinen kesä kasvimaalla on myös yllättänyt, retiisejä on kylvetty jo useampaan otteeseen, porkkanoista on tullut valtavia ja mehukkaita vaikka alku näytti vähän vaivalloiselta, yrtit maustaa ruokia ja avomaankurkkujakin on tulossa hurjasti (toivottavasti). Perunoita tulee enemmän kuin omiksi tarpeiksi, ja niillä ruokitaan jo lähisukuakin. Ihanaa aikaa.

Tomaatit istutin mökille kesäkuun ensimmäisen viikon jälkeen, ja niitä on siellä 9 taimea kasvamassa. Vasta parissa on kukkia, eli en tiedä ennättääkö sieltä tulla satoa. Kaupungissa parvekkeella taasen kasvaa kolme runkotomaattia ja 3 pensastomaattia - ne on istutettu jo toukokuussa ja siellä on jo useita tomaatteja tulossa. Chilit on myös kaikki parvekkeella kasvamassa, niissä on paljon kukkia.

Tomaatteja olen lannoittanut kanankakalla (varastolannoituksena) ja mökillä myös nokkosvedellä. Chilit saavat "Puutarhan kesää" veden mukana.

Tämä kesä on ollut ikimuistoinen, ja jää monella tapaa käänteentekeväksi ajaksi elämässäni. Paljon pieniä oivalluksia elämästäni, ja raskas olokin on helpottanut kuin huomaamatta. Olen aktiivisesti opetellut pysähtymään ja nauttimaan pienistä asioista. Nyt kun palaan muutaman viikon päästä työelämään, en aio antaa sen viedä enää leijonanosaa elämästäni ja minuudesta. Teen aktiivisesti töitä tasapainoisemman elämän eteen, pienin askelin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti