Kasvukausi lähestyy!

Niin se syksy saapui, ja laitoimme jokimökin ovet lukkoon ja pihan talviteloille jo lokakuussa. Tuntui, että niin upean kesän jälkeen kuin mitä viime kesä oli, syyskuussa tuntui että kiitos, olen saanut nauttia upeasta kaudesta mutta nyt on aika suunnata ajatukset syksyyn. Huomasimme miehen kanssa, että alkoi tehdä mieli jäädä viikonloppuisin mieluummin kaupunkiin kuin lähteä mökille. Niinpä päätimme, että teemme juuri miltä tuntuu.

Nyt on tammikuu on puolivälissä, ja olemme käyneet luvattoman harvoin katsomassa kuinka mökki uinuu talviunillaan. Olin jo vähän huolissani omasta energitasosta, mutta nyt olen huomannut itsessäni ihania kevään merkkejä: ajatukseni menevät jo usein tulevaan kasvukauteen ja huomaan pohtivani mitä ja milloin pääsee tekemään ensimmäisiä kylvöjä!
Viime kaudesta oppineena tiedän mitä haluan istuttaa ja mitä jättää pois.


Parvekkeella kasvaneet, habanero lemon ja tomaatti jonka nimeä en muista


Tomaattisatoa parvekkeella

Chilit ja tomaatit meinaan kasvattaa taas siemenestä sillä ne onnistuivat hyvin; siis omalla kotiparvekkeella. Mökillä ne eivät lähteneet kasvuun. Parvekkeemme on avoin mutta suojaisa ja siihen paistaa aurinko aamusta iltakuuteen, eli juuri passeli paikka aurinkoa rakastaville.
Yrtteihin rakastuin ja ne pääsevät jatkoon, valikoima todennäköisesti laajenee ensi kesäksi.
Porkkana ja peruna pääsee jatkoon, samoin avomaan kurkku.

Erilaisia papuja tahdon kokeilla ensi kesänä, niitä täytyy nyt sitten vielä tutkia tarkemmin.

Tänä kesänä en istuta uusia perennoja, sen sijaan aion kylvää pitkin pihaa tuoksuhernettä ja silkkiunikkoja joihin molempiin rakastuin täysin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti